به گزارش سلام لردگان به نقل ايسنا، از ورود نانو سيمکارت به دنياي تکنولوژي مدتي مي گذرد، با اين وجود در موارد متعدد کاربران بازار موبايل با اين محصول جديد ناآشنا هستند.
نانو سيم کارتها در واقع نسلي از سيمکارت به شمار ميروند که از نظر اندازه با سيم کارتهاي معمول و آنچه پيش از اين وجود داشته تفاوت دارند.
نانو سيم کارتها در واقع سيمکارتهايي هستند که در برخي گوشيهاي هوشمند به کار گرفته شدهاند و براي استفاده از برخي گوشيها مانند مدل هاي جديد آيفونهاي اپل و برخي انواع تبلت لازم است کاربر به اين شکل از سيمکارت دسترسي داشته باشد.
ارائه سيم کارتهاي نانو در ايران براي اولين بار در نمايشگاه ايران تلکام 2012 اتفاق افتاد و از آن پس به تدريج اپراتورهاي مختلف تلفن همراه اين نوع سيمکارت را ارائه و وارد بازار کردند.
ميکروسيمها که پيش از نانو سيمکارت به کار ميرفتند نيز نوع ديگري از سيمکارت هستند که همچنان در گوشيها مورد استفاده قرار مي گيرند.
براساس اين گزارش، نانو سيم کارت، 40 درصد کوچکتر از ميکروسيم بوده و داراي ابعاد 12.3 ميليمتر (طول) در 8.8 ميليمتر (عرض) و با ضخامت 0.67 ميليمتر است.
پيش از اين با کم شدن حجم سيم کارتها، ميکروسيم به عنوان يک سيم کارت کوچکتر براي گوشي و تبلتهاي پيشرفته به بازار تکنولوژي عرضه شده بود اما در نانو سيم کارت، ضخامت نيز تغيير يافته و در مقايسه با ميکرو سيمکارت، نانو سيم 15 پيکوسانتيمتر نازکتر شده است.
اما براي استفاده از اين نوع سيم کارتها اين سوال پيش مي آيد که اگر فرد زماني بخواهد در طول روز يک يا چند مرتبه سيم کارت خود را در گوشيهاي مختلف استفاده کند تکليف او با گوشيهايي که سيم کارت آنها ميکرو است چه خواهد بود؟ در اين زمينه نيز راهکاري در نظر گرفته شده و مدتي است در بازار پکيجهايي ارائه ميشود که با استفاده از آنها سيم کارت نانو را مي توان در گوشيهاي معمولي نيز مورد استفاده قرار داد.
همچنين برخي اپراتورهاي تلفن همراه نيز سيم کارت هايي را با عنوان دوگانه به بازار وارد کردهاند که با استفاده از آنها فرد مي تواند به راحتي سيم کارت خود را به حالتهاي ميکرو و نانو تبديل کند.
به طور کلي طي سالهاي گذشته سيم کارتها اندازههاي مختلفي را تجربه کرده اند و سايز کامل، سيم کارت ميني، ميکروسيم و نانوسيم که با دستگاهاي مختلف کار ميکنند. همزمان با کاهش سايز دستگاهها توليد کنندگان نيز سعي کردند در اندازه سيم کارتها تغييراتي بدهند.
اولين سايز سيم کارت به صورت سايز کامل بود (1FF): اين سايز تقريباً اندازه کارتهاي اعتباري بانکي بود.(????? ميليمتر در ????? ميليمتر به ضحامت ???? ميليمتر).
پس از آن سيم کارت ميني وارد بازار شد (2FF) که بخش کوچکتري از همان سيم کارت بود.(با ضخامت قبلي و ?? ميليمتر در ?? ميليمتر)
نسخه بعدي سيم کارت که با نام سيم کارت ميکرو(3FF) وارد شد بازهم طول و عرض کمتري نسبت به قبل داشت.(?? ميليمتر در ?? ميليمتر)
با کوچکتر شدن سايز سيم کارت، سازگاري آنها با نسخ قبلي همچنان رعايت شد، به همين علت با دستگاههاي برش خاص و يا قاب مخصوص ميتوان سه نوع ابتدايي سيم کارتها را به يکديگر تبديل کرد بدون آنکه مدار سيم کارت صدمهاي ببيند.
سرانجام نيز در سال ???? نانو سيم کارت (4FF) توليد شد. اين سيم کارت بازهم کوچکتر شد. البته برعکس تکامل نمونههاي قبلي علاوه بر کاهش طول و عرض، ضخامتش نيز کاهش يافت(??ميليمتر در ??? ميليمتر با ضخامت ??? ميليمتر). در سيم کارت نانو ضخامت پردازشگر به همراه بدنه ضخامتي معادل ??? دارد که حدوداً ?? درصد نسبت به نسخ قبلي کاهش ضخامت داشته است.
انتهاي پيام/